Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Meslek Lisesi Öğrencileri, Metal Teknolojisi ve Makine Teknolojisi Alanında Becerilerini Geliştiriyor” adlı Erasmus+Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projesi 2014 yılı proje başvuruları kapsamında Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek AB desteği almaya hak kazandı.
Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Özer; “Yürütmekte olduğumuz bu proje Erasmus + Programından farklı olarak finansmanı Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin ortak finansmanı ile yürütülen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında gerçekleştirilen bir projedir. Projemiz sayesinde Metal Teknolojisi Alanı, Kaynakçılık dalı eğitim alanında 12 öğrenci, Makine Teknolojisi alanı, CNC dalı eğitim alanında 12 öğrenci olmak üzere toplam 24 öğrenci ile meslek alanlarından 3 öğretmenimiz, projemizin yönetim izleme ekibi olarak Almanya’nın Ludwigshafen kentinde Ağustos 2015 tarihlerinde, 21 günlük staj eğitimi yapma imkânı bulacaklardır. Öğrencilerimiz Metal Teknolojisi Alanının, Kaynakçılık dalında, Elektrik ark kaynak yöntemleri, TİG-WİG (Tungsten İnert Gaz / Wolfram Inert Gaz) kaynak yöntemleri, MİG-MAG (Metal Inert Gaz / Metal Aktif Gaz) kaynak yöntemlerini, meslek okulu ve iş piyasasında izleme ve uygulama yapma imkânı bulacaklardır.
Makine Teknolojisi alanı CNC dalı öğrencileri ise CNC (Bilgisayarlı Makine İmalatı) makinelerini kullandıkları için, Solid WORKS ve Solid CAM programları kullanma becerilerini geliştireceklerdir. Ayrıca CNC makinelerinin kullanım, mekaniksel bakım ve onarımları konusunda mesleki gelişim sağlayacaklardır. Öğrencilerimiz 21 günlük hareketlilik faaliyetinin, hafta içi çalışma günlerinde staj eğitimlerini gerçekleştirecek olup hafta sonlarında ise kültürel ve sosyal faaliyetler içerisinde olacaklardır. Metal Teknolojisi Alanı Kaynakçılık dalı öğrencileri staj faaliyetlerinde, farklı kaynak yöntemlerinin uygulamalarını yaparak mesleki becerilerini geliştireceklerdir. Makine Teknolojisi alanı CNC dalı öğrencileri, üretim alanlarında CNC tezgâhlarının tamir, bakım ve kullanılmasını, tasarım ofislerinde bilgisayar ortamında, imal edilecek makine parçalarını iki veya üç boyutlu tasarlayarak, imalat atölyelerinde CNC tezgâhlarında imal etme becerilerini geliştirecektir. Hareketlilik faaliyeti öğrencilerimizde, farklı kültürlerde yaşama, özgüven ve dil becerilerinin gelişmesini sağlayacaktır. Öğrencilerimize Almanya’da mesleki becerilerinin geliştiğini gösteren Europass sertifikası verilecektir.
Europass sertifikaları öğrencilerimizin, bölgemizde bulunan ulusal ve uluslararası firmalarda istihdam edilmelerinde önemli bir referans olacaktır. Bölgemizdeki özellikle uluslararası otomotiv sektörünün büyük firmaları bulunmaktadır. İş piyasasın nitelikli çalışan insan talep etmesi, Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlü ve iyi işleyen eğitim öğretim yapısının oluşmasına neden olacaktır. Öğrencilerimizin donanımlı bir şeklide yetişmesi, iş piyasasında istihdam edilmelerini ve kariyer sahibi olmalarını sağlayacaktır. Projemizin hareketlilik öncesi veli ve öğrencilerimize tanıtım toplantıları devam etmektedir. Projemizin yaygınlaştırma çalışmalarına yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.